Zeilschool IJburg is gevestigd in de haven van IJburg. Ons vaarwater: het IJ en Markermeer. Een prachtige locatie vlak bij de grote stad en de buitenwateren. We zijn daar nog elke dag heel blij mee. Wat ook leuk is om te weten, is dat de Zeilschool al in 2008 werd opgericht toen nog onder de naam Kapitein Uil en vooral gericht op de kinderen in de buurt.

Ondertussen zijn we uitgegroeid naar een bedrijf dat watersport aanbiedt aan jong en oud. Sinds 2015 hebben we het zeilen voor volwassenen geïntroduceerd. Ook met hen gaan we het water in de vorm van groeps- en privélessen. We treffen nieuwkomers, maar ook mensen die na jaren weer hun oude passie willen oppakken. Zeker in deze tijd is buiten, dicht bij de natuur zijn heel belangrijk. En het is bovendien ontzettend leuk om te doen. Als trainers (instructeurs) herkennen we dat.

Zoals velen ben ook ik als kleintje aangemeld door mijn ouders voor een zeilkamp in Friesland. Ik was meteen overstag. Na flink wat lessen te hebben gevolgd op evenzoveel zeilscholen, ben ik in 2002 gestart met mijn CWO-opleiding. Ik werd zeilinstructeur in Aalsmeer voor zowel de kielboot als de zwaardboot. Deze opleiding samen met 18 jaar ervaring als instructeur en opleider zijn mijn basis in de begeleiding van ons team.

De instructeurs bij Zeilschool IJburg zijn net zo gedreven als ik. We hebben een geweldige mix van uitgelaten jonge honden en zeerotten vol hartstocht. We leren van elkaar en dat geven we met alle liefde door aan onze cursisten. Daarbij leggen we veel nadruk op beproefde lesmethoden, didactiek en veiligheid. Onze passie? Zeilsport toegankelijk maken voor iedereen met een flinke dosis enthousiasme.

Met frisse groet,
Bart Ypma
Kapitein bij Zeilschool IJburg

Instructeurs

Sophie J
Isa
Stef
Sebastiaan
Rijk
Nickel
Dorinde

Assistent instructeurs

Maus (mascotte)