VAREN MET DE WIND ERONDER

Leren zeilen en echt je vaarbewijs halen?

Wil je een boot kopen, maar heb je nog geen vaarbewijs? Heb je een boot en moet je dat papiertje eigenlijk nog steeds halen? We begrijpen heel goed dat je het al druk genoeg hebt. En juist daarom zijn we gestart met lesavonden.

Sinds 2018 bieden we vaarbewijscursussen aan, zowel 1 (KVBI) als 2 (KVB2). In een reeks van respectievelijk 5 en 4 avonden van 2,5 uur behandelt een instructeur de lesstof, zodat je hierna een flinke portie vaarkennis op zak hebt. Door mee te doen aan de lessen heb je automatisch een stok achter de deur en bovendien ben je straks optimaal voorbereid op het examen.

Voor iedere les ontvang je een digitale hand-out. Bij de cursus zijn koffie en thee inbegrepen, dan blijven we scherp!

Kosten

  • Vaarbewijs 1, € 170,-. 5 avonden (2,5 uur per avond)
  • Vaarbewijs 2, € 190,-. 4 avonden (2,5 uur per avond)
  • Benodigdheden als een Bretonse plotter, passer en het vaarbewijsboek kunnen apart via ons worden aangeschaft als pakket voor € 60,-. Dit kun je aangeven bij de aanmelding. Dit pakket ligt dan voor je klaar bij aanvang van de eerste les.
  • De examenkosten voor vaarbewijs deel 1 bedragen € 42,-. Voor deel 2 betaal € 50,-. Besluit je om beide examens tegelijk te doen, dan kost dat slechts € 70,-. Het examengeld betaal je direct aan de examencommissie.
  • We werken met het boek Klein Vaarbewijs I & II (isbn 9789492625007), andere boeken kunnen gebruikt worden, mits ze niet ouder zijn dan 3 jaar.

Niet gehaald?

Dat kan natuurlijk gebeuren. Als steuntje in de rug bieden we je dezelfde cursus nogmaals aan voor € 95,- wanneer je deze binnen 3 maanden boekt en eerder de cursus bij ons hebt gevolgd.