WELKOM BIJ DE CLUB

Samen (leren) zeilen en puur genieten op het water
Iedere woensdag of zondag lekker het water op. Hoe tof is dat!
Bij deze cursus maakt het niet uit of je beginner bent of gevorderd. De groepen worden ingedeeld op niveau. Op deze manier wordt je uitgedaagd op je eigen niveau.
Bij de Zeil-Clubs maak je kennis met zeilen en varen of verbeter je de skills die je al hebt. We leren je nieuwe vaardigheden, maar we willen je natuurlijk ook gewoon laten genieten op het water. Iedereen kan deelnemen, of je nu net begonnen bent of niet. De kinderen delen we op niveau in, zodat we voor iedereen het maximale uit de dag kunnen halen.

Tijdens de Zeil-Club’s geven we les in twee type boten:

 • Optimisten | 5 t/m 12 jaar, alle niveau’s
 • RS Zest | 11 jaar, minimaal niveau 2 Optimist, 12 t/m 16 jaar, alle niveau’s

In het voorseizoen zijn de clubs geopend vanaf 11 mei t/m 28 juni en in het naseizoen van van 26 augustus t/m 18 oktober. (Vooralsnog zullen we in het voorseizoen alleen op zondag de Zeil-Clubs organiseren)

 • Mini-Opti-Club
  De Mini-Opti-Club is er voor kinderen vanaf 5 tot 7 jaar, die niet kunnen wachten om te mogen zeilen! Door kennis te maken met de basisbeginselen van het zeilen en de watersport, is het een prima opstap naar de Optimist. De cursus heeft als doel om uw kind vertrouwd te maken met water, steigers en boten, zodat uw kind enthousiast wordt voor de watersport en het zeilen.
 • Zeil-Club voor beginners en semi–gevorderden
  In deze cursus maken kinderen op een laagdrempelige manier kennis met de zeilsport. Gedurende de cursus maken we de deelnemers wegwijs in de onderdelen van de zeilboot en leren ze de basisvaardigheden van het zeilen. Zowel beginners als kinderen die al een paar keer gezeild hebben kunnen in deze cursus veel leren. Stapsgewijs worden ze steeds betere zeilers.
 • Zeil-Club voor gevorderden
  Deze cursus is bedoeld voor kinderen met ruime ‘zelfstandige’ zeilervaring. We gaan er bovendien vanuit dat de kinderen in grote mate zelfstandig hun boot kunnen optuigen. Tijdens de cursus voor gevorderden leren we onder andere bijzondere manoeuvres aan en zoeken we wat meer de grenzen op van de boot waarmee we varen. Het is prachtig om te zien hoe enthousiast onze cursisten (en onze instructeurs) hiervan worden.

Data

Deze cursus wordt gegeven in het voor- en naseizoen. Daarnaast kun je kiezen uit de Zeil-Club op woensdag óf zondag.
– Voorseizoen woensdag van 11 mei t/m 3 juli
– Voorseizoen zondag van 15 mei t/m 29 juni
&
– Naseizoen woensdag van 31 augustus t/m 19 oktober
– Naseizoen zondag van 4 september t/m 23 oktober

Op woensdag start je om 14:30 en ben je klaar om 17:30. Op zondag start je om 14:00 en ben je klaar om 17:00.

Hoe ziet de cursus eruit?

Tijdens een reeks van 8 middagen gaan we lekker het water op. We hebben alleen een korte pauze zodat we zo veel mogelijk op het water zijn.

Informatiebrief

Als je je hebt aangemeld voor de cursus ontvang je een mail met daarin de informatiebrief. Hierin staat nog meer informatie over de cursus, kleding etc..

We hopen je snel te zien op het water!